Vedtægter for Tænketank Danmark- den fælles skole

1.     
Foreningens navn er Tænketank Danmark - den fælles skole. Foreningen er stiftet den 10. september 2010. 

2.     
Tænketank Danmark – den fælles skoles formål er at skabe grundlag for, at det pædagogiske arbejde i den fælles skole kommer på det politiske og faglige landkort.  
Foreningen skal påvirke og bidrage til udvikling af den fælles skole i Danmark.
Foreningen skal være udfarende i forhold til formulering af en anerkendt pædagogik, som kan sikre, at der er pædagogfaglighed i skolen og i skolens ledelse. 

3.     
Der arbejdes for foreningens formål via konferencer, lokale netværksmøder, videndeling, forskning, udviklingsprojekter, samt ved indlæg i offentlige medier og deltagelse i forskellige forsamlinger.

4.     
Kommuner og enkeltpersoner med interesse for og engagement i den fælles skole kan tegne medlemskab af Tænketank Danmark - den fælles skole. 

A-medlemTil et medlemskab skal en kommune udpege fem medarbejdere med stemmeret og som dermed er opstillingsberettiget til bestyrelsen. A-medlemmer kan deltage i landsmøder og kan stille forslag til generalforsamlingen. Det tilstræbes, at medlemmerne er inden for flere af disse stillingsområder: ledere, skoleledere, konsulenter, skolechefer samt direktører inden for området.

B-medlemskab:

B-medlem: Er medlemmer, hvor deres arbejdsplads ikke er medlem af tænketanken. B-medlemmer kan stemme på generalforsamlingen. B-medlemmer kan vælges til bestyrelsen dog må det samlede antal B-medlemmer max. udgøre et mindretal i bestyrelsen. B-medlemmer kan deltage i landsmøder. B-medlemmer kan invitere en gæst med til landsmødet.

Kontingent for B-medlemmer:

Et B-medlemskab skal koste 2500 kr. pr. år gældende fra 01.01.2023.I foreningens arbejde kan der indgå relevante interessenter.

5.     
Hver kommune betaler et årligt kontingent til foreningens administrative drift inklusiv et rådighedsbeløb til dækning af de fælles udgifter ved kommunernes deltagelse i foreningens aktiviteter. Kontingent fastsættes på generalforsamlingen.

6.     
Bestyrelsen består af 7 medlemmerDer opfordres til, at medlemmerne er inden for flere af disse stillingsområder: ledere, skoleledere, konsulenter, skolechefer samt direktører inden for området.

Bestyrelsen udpeger 3 eksterne medlemmer, der skal have kompetencer til at kunne:


  1. arbejde for tænketankens målsætning,

  2. udfordre tænketankens tanker og viden, og

  3. bidrage med viden og netværk.


De udpegede medlemmer er medlem 1 år af gangen.

Bestyrelsen nedsætter et forretningsudvalg, der driver bestyrelse og landsmøde.
Forretningsudvalget har driftsmæssig beslutningskompetence

7.     
Bestyrelsen udarbejder information om Tænketankens arbejde, er initiativtager til såvel intern som ekstern kommunikation, arrangerer Tænketankens årlige møder, udarbejder strategi for proces- og strategiplan for Tænketanken, søger at sikre deltagelse i relevante fora og forvalter økonomien i foreningen

8.     
Der afholdes generalforsamling i efteråret. Dagsorden udsendes til alle medlemskommuner senest 1 måned før generalforsamlingen. Hver medlemskommune har 5 stemmer på generalforsamlingen.

Dagsorden skal mindst indeholde følgende punkter:


  • Bestyrelsens beretning for året.

  • Indkomne forslag (skal være bestyrelsen i hænde senest 3 uger før generalforsamlingens afholdelse og udsendes til medlemskommunerne senest 1 uge før generalforsamlingen).

  • Orientering om bestyrelsens planer for det kommende år.

  • Fastsættelse af kontingent for A- og B-medlemmer.

  • Valg af medlemmer til bestyrelsen for en 2-årig periode.


    Regnskab udsendes senest en måned efter regnskabets afslutning. Regnskabsåret er kalenderåret. Hver medlemskommune kan rette spørgsmål til regnskabet indtil en måned efter regnskabet er offentliggjort.


9.     
Ændring af vedtægterne kan ske på en ordinær generalforsamling med almindeligt flertal. 

10.  
Foreningen kan opløses på en generalforsamling.
Forslag om opløsning skal behandles som et indkommet forslag jf. punkt 8.

11.  
Det overlades til den opløsende generalforsamling at afgøre, hvilket formål der skal betænkes, hvis der er et økonomisk overskud ved foreningens opløsning.

Vedtægter er godkendt på foreningens stiftende generalforsamling 10. september 2010.


Generalforsamlingen 7. oktober 2016.